Bosbad Zwinderen gaat dit seizoen open!

Posted by

Goed nieuws voor degene die graag een duik neemt in ons mooie bosbad: Bosbad Zwinderen gaat dit seizoen open! Het zwemseizoen zal niet te vergelijken zijn met eerdere jaren, in verband met het coronavirus moeten we ons houden aan een (streng) protocol, maar we willen mensen toch het plezier gunnen om lekker bij ons te komen zwemmen.

Onze intentie is om op 2 juni aanstaande open te gaan. Er moet namelijk nog het nodige gebeuren: (niet onbelangrijk) de baden moeten nog schoon gemaakt worden en gevuld worden met water en er moet voor ons zwembad een protocol worden uitgewerkt. Belangrijke vragen zijn: hoe gaan wij als bad om met het houden van 1,5 meter afstand ten opzichte van elkaar? En: hoe voorkomen we dat het te druk wordt in het zwembad?

Wat in ieder geval al vaststaat is dat we dit seizoen niet gaan werken met abonnementen, maar dat we in plaats daarvan kiezen voor een ticketsysteem. Tickets dienen via internet te worden gereserveerd voor een bepaald tijdsblok en dienen ook vooraf te worden betaald. Op deze manier kunnen we voorkomen dat het (bij warm weer) té druk wordt in het zwembad.

Ander goed nieuws is dat de zwemlessen ook door gaan, kanttekening daarbij is dat de A beginners groep eerst nog niet kan starten. Omdat de badjuffen alleen vanaf de kant les mogen geven (gelet op het houden van 1,5 meter afstand), zien we op dit moment geen mogelijkheden deze groep les te geven. De beginners A-groep kan pas opgestart worden als de regels soepeler worden.

Net als voorgaande jaren vinden de zwemlessen plaats op woensdagmiddag tussen 17.00 uur en 19.00 uur en op zaterdagmorgen tussen 9.00 uur en 11.00 uur. Wilt u uw kind opgeven voor zwemles, vul dan het aanmeldformulier in (bijgevoegd bij dit bericht) en mail deze naar: info.bosbadzwinderen@gmail.com. Als tarief voor een zwemles hanteren wij € 5,- (per zwemles). Indien u uw kind aan het eind van vorig seizoen al hebt opgegeven voor zwemles, vul dan nog wel even een aanmeldformulier in. De groepsindeling (en het tijdstip van de zwemles) wordt in de openingsweek bekend gemaakt. Neem daarvoor zelf even contact op met het zwembad of kom even langs (de groepsindeling komt in het abribord bij de ingang te hangen).

Zodra er meer nieuws is, melden we dit op onze website. Dus houd de website de komende periode goed in de gaten!

Zwemles_aanmeld_form_2020_nieuw (excel bestand)

Zwemles_aanmeld_form_2020_nieuw (pdf bestand)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *