Nieuws

Zwemdiploma’s gehaald

Zaterdagochtend 9 september werd voor de tweede keer in het seizoen afgezwommen. De regen viel met bakken uit de lucht en het was zo donker dat de verlichting rondom het bad aan was. Voor de kinderen was het heerlijk om in het warme water bezig te zijn.

De volgende kinderen kregen een diploma uitgereikt:
Diploma A
Britt Annen, Emma Belksma, Thijs Blaauwgeers, Laurien Bosman, Jurgen Eefting, Tess Gubler, Jim de Haan, Leanne Harms, Marije Hiemstra, Mette Hoekstra, Els Hovius, Isabella Keimpema, Roan Kloezen, Isa Lanting, Mandy Pater, Ryan Pieters, Daan Smit, Jaïr Smir, Chênelle de Weerd, Charissa van der Weide en Dieke Zwiep.
Diploma B
Niels Eefting, Jarik Koekoek, Femke Lekkerkerker, Jonne Lemstra, Bo Leijssenaar, Mattitja Mol, Julia Nijstad, Gerben Otten, Jorn Paerels, Jari Peters, Dylana van der Velden, Melvin Veuger en Lisanne Westerhof.
Diploma C
Erike Benjamins, Hugo Benjamins, Mirthe Guichelaar, Mick de Haan, Thomas Knol, Tyge Lemstra,
Sanne van de Molen en Britt Vredeveld.

Vrijdagavond 1 september werd door de volgende kinderen een diploma behaald:
Zwemvaardigheid 1
Manon Annen, Myron Dekker, Hanne Eijsink, Renske Eijsink, Jenna Otten, Seun Schoonen en Lydia Veld.
Zwemvaardigheid 2
Joas Benjamins en Fréderieke Segeren.
Zwemvaardigheid 3:
Lianne Giethoorn, Jolein de Haan en Anne-Wil Wijthoef.

Iedereen van harte gefeliciteerd!

Bestuurswisseling

Op de traditionele “eindeseizoens barbecue” op 8 september jongstleden hebben wij binnen het bestuur afscheid genomen van Mieke Venhorst uit Gees. Zij heeft ruim 10 jaar in het bestuur gezeten. Mieke blijft als vrijwilliger verbonden aan ons bosbad. Zij verzorgt al jaren de planten en zal dit blijven doen. Haar plek in het bestuur wordt ingenomen door Roelof Strijks uit Gees. Van voorzitter Erik Lanting krijgt zij als dank een bos bloemen en een pen met inscriptie uitgereikt.

25.000ste bezoeker

Donderdagavond 3 augustus passeerde de 25.000ste bezoeker de ingang! De gelukkige was Antonetta Faber uit Oosterhesselen. Zij ontving een mooie bos bloemen en een seizoensabonnement voor volgend jaar uit handen van badjuf Jacqueline.

De ballonvaart op zaterdagavond 8 juli 2017

De heteluchtballon, met de winnares van de verloting in het kader van het 50-jarig bestaan, is opgestegen vanaf de ligweide. Onderstaand filmpje laat zien hoe dit is gegaan. De ballon is geland in een weiland bij Kloosterhaar.

Diploma zwemmen op 7 en 8 juli 2017

De belangstelling was afgelopen weekend groot tijdens het diploma zwemmen in het Bosbad Zwinderen. Vol trots keken ouders, opa’s en oma’s en verdere familieleden toe, hoe hun kind het er vanaf bracht. Na afloop weer vele blije gezichten. Iedereen was geslaagd voor het zwemdiploma! De volgende kinderen kregen een diploma uitgereikt:

diploma A

Jarik Koekoek, Femke Lekkerkerker, Jonne Lemstra, Bo Leijssenaar, Jorn Paerels, Jari Peters, Dylana van der Velden, Melvin Veuger en Lisanne Westerhof.

diploma B

Chanoa Anninga, Mirthe Guichelaar, Mick de Haan, Thomas Knol, Tyge Lemstra, Matthijs Mol, Sanne van de Molen, Milan Mulder, Rowan Pekel, Dylano van der Velden, Rens Verkleij, Britt Vredeveld en Niels Wolting.

diploma C

Basjan Beuving, Rosanne Boertien, Hanna Duursma, Ian van der Ende, Anne Hiemstra, Ibo Kreunen, Auke Nijburg, Anique Roosken, Florien Veld en Lydia Veld.

zwemvaardigheid 1

Joas Benjamins, Fréderieke Segeren en Lynn Smit.

zwemvaardigheid 2

Lianne Giethoorn en Jolein de Haan.

zwemvaardigheid 3

Sannah Beuving, Lilian Lensen, Mariëlle Lensen en Julia de Vries.

Nieuwsbericht juni 2017

Het zwembad is al weer enkele weken open. Dit seizoen waren we, in verband met de meivakantie, al op 22 april open. We waren een van de eerste baden in Drenthe die toen al open waren. Jammer genoeg was het de eerste weken nog iets te koud en hadden we dus ook niet zo veel bezoekers. Er is heel wat gas verstookt om het bad op temperatuur te krijgen en te houden. Halverwege de maand mei begon het weer gelukkig om te slaan en op het moment is het heel goed toeven in het zwembad! Erg fijn dat we ook al een paar mooie, zonnige weekenden achter de rug hebben. Vooral als de temperatuur boven de 25 graden komt, staan er soms lange rijen voor de ingang. We zitten op het moment (20 juni) al op ruim 14.000 bezoekers. Hier zijn we erg tevreden mee.

Het zwembad ligt er, dankzij de vele vrijwilligers, weer netjes bij. Ook hebben we dit jaar al weer de nodige investeringen gedaan, zoals:
· het aanschaffen van nieuwe kunststof bankjes ter vervanging van de houten bankjes;
· de rubber tegels onder de schommels en een hinkelcircuit;
· een nieuw speelhuisje;
· nieuwe wandbeplating aan de buitenkant van het gebouw van de kleedruimtes; en
· (de grootste investering) zonnepanelen op de Zwaanstee.

Met de aanschaf van de zonnepanelen (48 stuks) hopen we de energiekosten flink te kunnen verlagen! Dit is ook een opdracht die we gekregen hebben van de gemeente Coevorden. Gelukkig hebben we de mogelijkheid het een en ander te financieren, mede dankzij de vele Vrienden van het Bosbad!

De zwemlessen zijn ook al in volle gang. De eerste kinderen mogen begin juli al weer diploma zwemmen. Nieuw gezicht in het bad is badmeester Mike van der Sluis.

Nieuw bestuurslid is Jan Mulder uit Oosterhesselen. Voor velen geen onbekende. Hij was namelijk al vrijwilliger in ons bad en deed ook al heel veel (technische) klussen. Ook zwemt hij regelmatig.

Qua activiteiten zijn we dit seizoen gestart met bootcamp voor scholen. Bootcamp is een activiteit met allerlei spelvormen in het water. De eerste scholen hebben al deelgenomen. De kinderen zijn erg enthousiast. Erg leuk om te zien.

Het bestuur.