Nieuws

 

Zwinderen, 7 september 2018

2018: een fantastisch jaar voor Bosbad Zwinderen!

Het zwemseizoen is alweer (bijna) afgelopen. Wat is het weer snel gegaan en wat hebben we dit jaar een topzomer gehad! Deze zomer was extreem zonnig, droog en recordwarm (volgens weeronline). De Bilt noteerde deze zomer 37 zomerse dagen (van 25 graden of meer) tegen 21 normaal.

Voor een openluchtzwembad zijn dit natuurlijk prima omstandigheden en dat hebben we dan ook zeker gemerkt. Op zomerse dagen zaten we vaak op meer dan 1.000 bezoekers per dag! De Toldijk stond dan vol met auto’s, de kassamedewerkers hadden dan bijna geen moment pauze en het badpersoneel heeft dit seizoen flink wat overuren gedraaid. Maar het is het natuurlijk allemaal waard. Het is mooi dat de mensen ons bad weten te vinden en dat men er graag komt! Daar doen we het toch allemaal voor!

De laatste dagen van het zwemseizoen is altijd nog even een drukke periode: diploma zwemmen en de jaarlijkse vrijwilligersbarbecue. Daarnaast geven wij voor de jeugd op zaterdagmiddag een schuimparty, met medewerking van DJ Ruben! We hopen op een geslaagde middag.

Daarna gaat het bad dicht. Dan is het ook goed geweest. De kinderen gaan weer naar school, de sport begint weer en dan is de loop naar het zwembad er toch een beetje uit.

Rest ons nog alle vrijwilligers en badpersoneel te bedanken voor hun inzet het afgelopen jaar. Wij hopen iedereen volgend jaar weer te zien!

 

Zwinderen, 20 juli 2018

25.000e bezoeker!

Gisteravond, donderdagavond 19 juli, passeerde de 25.000e bezoeker de ingang van ons Bosbad! De gelukkige was mevrouw J. Boertien uit Hollandscheveld. Naast een bos bloemen, ontving ze een gratis seizoensabonnement voor volgend jaar. Van harte gefeliciteerd!

 

Zwinderen, 9 juli 2018

Zwemdiploma’s uitgereikt!

Afgelopen weekend, op 6 en 7 juli, is voor de eerste keer in het zwemseizoen afgezwommen. Alle kinderen zijn geslaagd! In totaal hebben 40 kinderen hun diploma gehaald: zeven kinderen zijn geslaagd voor diploma A, veertien kinderen voor diploma B, negen kinderen hebben zwemdiploma C gehaald en tien kinderen slaagden voor een zwemvaardigheidsdiploma. Allemaal van harte gefeliciteerd!

 

Zwinderen, 29 mei 2018

Bosbad Zwinderen gaat uitstekend van start!

Met deze ongekend hoge temperaturen, zal het u niet verbazen dat het Bosbad Zwinderen heel goed van start is gegaan! Met de huidige (hoge) zomerse temperaturen zoekt men graag verkoeling in het zwembad. We zijn nog maar net een maand open en we zitten qua bezoekersaantal al op meer dan 10.000 bezoekers! Hier zijn we erg blij mee. Wij hopen dan ook dat het mooie weer aanhoudt.

Het zonnige weer is ook gunstig voor de opbrengst van onze zonnepanelen. Vorig jaar hebben wij zonnepanelen op de Zwaanstee laten plaatsen. Dit jaar (eind april) zijn er extra zonnepanelen (72 stuks) geplaatst op de helling langs het 4e bad. Hiermee kunnen we aanzienlijk bezuinigen op onze jaarlijkse energiekosten. Gelukkig hebben we de mogelijkheid het een en ander te financieren, mede dankzij onze vele Vrienden van het Bosbad!

De zwemlessen zijn ook al weer in volle gang. Begin juli mogen de eerste kinderen diploma zwemmen. Overigens is er nog plek, dus als u overweegt uw kind op te geven voor zwemles, neem dan gerust contact met ons op.

Verder geven wij dit jaar ook weer bootcamp voor de basisscholen in de gemeente Coevorden. De eerste scholen zijn al geweest. De leerlingen beleven weer erg veel plezier aan de spellen in het water.

De zwem4daagse houden we dit jaar eerder in het zwemseizoen, namelijk van 9 tot en met 13 juli. Deelnemers kunnen dan ook weer op woensdag gratis pannenkoeken eten en op vrijdag (de laatste dag van de zwem4daagse) barbecuen! Tijdens de zwem4daagse komt in bad 1-2-3 een groot speeltoestel. Dus: doe allemaal gezellig mee!