Nieuws

Zwinderen, 2 september 2019

Kampioenschap bommetje

Afgelopen zaterdag werd in ons bad het Kampioenschap bommetje gehouden. Eerder dit seizoen werd het kampioenschap gestaakt vanwege onweer. Maar dit keer was het een stralende, zomerse dag! Het was die dag gezellig druk en er deden 60 kinderen mee aan het Kampioenschap bommetje. Na een buiging naar de jury mochten de kinderen een bommetje van de duikplank maken. De jury oordeelde hoe hoog de spetters van het bommetje kwamen. Van het hoogste bommetje kwamen de spetters maar liefst 8,25 meter hoog! De prijswinnaars kregen een mooie beker uitgereikt. Alle deelnemers: bedankt voor jullie deelname!

Komend weekend is al weer de laatste zwemdag van het seizoen. Zaterdag 7 september sluiten wij het seizoen af met een schuimparty! De schuimparty begint zaterdagmiddag om 13.00 uur.

 

Zwinderen, 28 juli 2019

De 25.000ste bezoeker passeert de ingang!

Vanmiddag rond half 4 passeerde de 25.000ste bezoeker de ingang van Bosbad Zwinderen. De gelukkige was een gezinslid van de familie Melenhorst uit Coevorden. De familie kreeg een gezinsabonnement voor volgend jaar uitgereikt en een mooie bos bloemen.

 

Zwinderen, 8 juli 2019

Zwemdiploma’s uitgereikt!

Afgelopen weekend, op 5 en 6 juli, is voor de eerste keer in het zwemseizoen afgezwommen. Alle kinderen zijn geslaagd! In totaal hebben 26 kinderen hun zwemdiploma gehaald: vijf kinderen zijn geslaagd voor diploma A, zeven kinderen voor diploma B, zeven kinderen hebben zwemdiploma C gehaald en zeven kinderen slaagden voor een zwemvaardigheidsdiploma. Een knappe prestatie! Allemaal van harte gefeliciteerd!

 

Zwinderen, 24 mei 2019

Bosbad Zwinderen komt langzaam uit de startblokken.

Een buitenbad is erg afhankelijk van het weer. Dit hebben we de eerste weken van het zwemseizoen duidelijk gemerkt. Zag het er met de voorverkoop abonnementen en de paasdagen nog veelbelovend uit, daarna sloeg het weer jammer genoeg om. De eerste weken was het gewoon koud en wisselvallig. Het weer nodigde niet echt uit om te komen zwemmen. Het zal u niet verbazen dat wij dit ook merken in het bezoekersaantal. De teller staat op dit moment nog maar net boven de 3.000 bezoekers.

Wist u trouwens dat als het zonnig is, het al gauw lekker is in het zwembad omdat je in het bos geen last hebt van wind? Gisteren bijvoorbeeld was zo’n dag. ’s Morgens is de BWB school uit Dalen bij ons geweest voor een bootcamp (spelletjes in het water) en vrij zwemmen. De kinderen hebben genoten! Hier doen we het allemaal voor. Dit seizoen komen in totaal 7 basisscholen uit de gemeente Coevorden voor de bootcamp. Erg leuk dat zoveel scholen (en kinderen) hieraan willen deelnemen.

We organiseren dit seizoen nog meer leuke activiteiten! Van 1 tot en met 5 juli is dit seizoen de zwem4daagse. Deelnemers kunnen dan ook weer op woensdag gratis pannenkoeken eten en op vrijdag (de laatste dag van de zwem4daagse) barbecueën! Tijdens de zwem4daagse komt in bad 1-2-3 een groot speeltoestel. Dus: doe allemaal gezellig mee!

Bijzonder is verder dat wij dit jaar vieren dat Stichting Bosbad Zwinderen 25 jaar bestaat! De officiële oprichtingsdatum van de Stichting is namelijk 20 juli 1994. Ons huidig bestuurslid Piet Reurink uit Gees was hier toen ook al bij! Dit geldt ook voor Johan Boertien uit Nieuwlande. Johan heeft vorige maand afscheid genomen van het stichtingsbestuur en heeft dus meer dan 25 jaar in het bestuur gezeten! Wij danken hem dan ook hartelijk voor alles wat hij voor het bosbad heeft gedaan!

Het 25-jarig bestaan van Stichting Bosbad Zwinderen laten wij niet onopgemerkt voorbij gaan. In de week voorafgaand aan 20 juli organiseren wij daarom een feestweek met activiteiten voor jong en oud. De feestweek start op vrijdagavond 12 juli met discozwemmen, (wederom) met medewerking van DJ Ruben. Verder organiseren wij die week stuivertje duiken op woensdag, een gezamenlijk ontbijt voor de ochtendzwemmers op vrijdagmorgen en ter afsluiting op zaterdag 20 juli het “Open Zwinders Kampioenschap Bommetje!”. Hou onze website en facebook in de gaten voor de aanvangstijden en verdere informatie.

De zwemlessen zijn ook al weer in volle gang. Begin juli mogen de eerste kinderen diploma zwemmen. Er is nog steeds plek, dus als u overweegt uw kind op te geven voor zwemles, neem dan gerust contact met ons op.

We hopen dat het dit jaar weer een mooie zomer wordt en dat we weer veel mensen mogen verwelkomen in ons mooie bosbad! Dus komt gerust een keer langs, komen zwemmen is zeker de moeite waard!