Zwemlessen

Algemeen

In het Bosbad worden zwemlessen gegeven voor het A, B en C-diploma en zwemvaardigheid. De zwemlessen worden gegeven door deskundig badpersoneel met ruime ervaring. Wij beschikken als zwembad zelf over de Licentie Zwem-ABC, die sinds 1 januari 2018 verplicht is. Per seizoen wordt 2x afgezwommen. Dit seizoen wordt afgezwommen op 5 en 6 juli en op 6 en 7 september. Op de vrijdagavond wordt afgezwommen voor zwemvaardigheid en op de zaterdagmorgen voor diploma A, B en C.

Lestijden

Zwemlessen voor A en B worden twee keer per week gegeven (2x 30 minuten); op woensdagmiddag tussen 17.00 en 19.00 uur en op zaterdagmorgen tussen 9.00 en 11.00 uur. In het hoogseizoen (in de zomervakantie) worden de woensdaglessen verplaatst naar de ochtend, tussen 9.00 en 11.00 uur. De zwemlessen voor diploma C en zwemvaardigheid worden een keer per week gegeven (les van 45 minuten). De zwemlessen voor diploma C zijn op de woensdag (tussen 17.00 en 19.00 uur en in de zomervakantie op de woensdagmorgen). De zwemlessen voor zwemvaardigheid zijn op de zaterdagochtend. Tijdens de zwemlessen zijn beide baden gesloten voor recreatieve zwemmers.

Voorwaarden voor het volgen van zwemlessen

Voor het volgen van zwemlessen hanteren wij de volgende twee voorwaarden:

  1. Uw kind is geboren vóór 1 januari 2015;
  2. Zwemlessen kunnen alleen worden gevolgd in combinatie met de aankoop van een gezinsabonnement. Abonnementen worden verkocht in de voorverkoop en tijdens het seizoen.

Tarieven en aanmelden

Voor het volgen van zwemlessen kunt u uw kind aanmelden. De eerste zwemlessen beginnen op zaterdag 4 mei. Het aanmeldformulier voor de zwemlessen kunt u hier downloaden: Zwemles_aanmeld_form_2019 (excel bestand) of Zwemles_aanmeld_form_2019_pdf (pdf bestand). Het ingevulde formulier kunt u meenemen naar de voorverkoop abonnementen op 16, 17 of 18 april of (vooraf) mailen naar info.bosbadzwinderen@gmail.com.

Als u uw kind aangemeld heeft, koopt u voorafgaand aan de 1e zwemles bij de kassa van het Bosbad een leskaart (een “knipkaart”). De prijzen voor de leskaarten zijn ten opzichte van vorig seizoen gelijk gebleven. De prijzen zijn als volgt:

Tarieven leskaarten
Zwemles A en B (10x 30 minuten)

€ 40,00

Zwemles C en zwemvaardigheid (5x 45 minuten)

€ 30,00

Aquajogging (5x 45 minuten)

€ 30,00

Diploma zwemmen

€ 15,00

Aquajogging

Voor volwassenen worden in het Bosbad aquajogging lessen gegeven. Deze lessen worden gegeven op de maandagavond. U kunt zich hiervoor aanmelden tijdens de voorverkoop abonnementen op 16, 17 of 18 april of (later) bij de kassa van het Bosbad.