Zwemlessen

Algemeen

In het Bosbad worden zwemlessen gegeven voor het A, B en C-diploma en zwemvaardigheid. De zwemlessen worden gegeven door deskundig badpersoneel met ruime ervaring. Wij beschikken als zwembad zelf over de Licentie Zwem-ABC, die sinds 1 januari 2018 verplicht is. Per zwemseizoen wordt 2x afgezwommen (begin juli en begin september).

Lestijden

Zwemlessen voor A en B worden twee keer per week gegeven (2x 30 minuten); op woensdagmiddag tussen 17.00 en 19.00 uur en op zaterdagmorgen tussen 9.00 en 11.00 uur. In het hoogseizoen (in de zomervakantie) worden de woensdaglessen verplaatst naar de ochtend, tussen 9.00 en 11.00 uur. De zwemlessen voor diploma C en zwemvaardigheid worden een keer per week gegeven (les van 45 minuten). De zwemlessen voor diploma C zijn op de woensdag (tussen 17.00 en 19.00 uur en in de zomervakantie op de woensdagmorgen). De zwemlessen voor zwemvaardigheid zijn op de zaterdagochtend. Tijdens de zwemlessen zijn beide baden gesloten voor baantjes zwemmers.

Voorwaarden voor het volgen van zwemlessen

Voor het volgen van zwemlessen hanteren wij de volgende twee voorwaarden:

  1. Uw kind is geboren vóór 1 januari 2017;
  2. Zwemlessen kunnen alleen worden gevolgd in combinatie met de aankoop van een gezinsabonnement. Abonnementen worden verkocht tijdens de voorverkoop en tijdens het seizoen.

Tarieven en aanmelden

Voor het volgen van zwemlessen kunt u uw kind aanmelden. De eerste zwemlessen beginnen op zaterdag 8 mei 2021.
Het aanmeldformulier voor zwemlessen kunt u hierna downloaden:

Het ingevulde formulier kunt u mailen naar info.bosbadzwinderen@gmail.com.

Nadat u uw kind heeft aangemeld voor zwemles, wordt uw kind ingedeeld in een groep. De groepsindeling (en het tijdstip van de zwemles) wordt in de openingsweek van het Bosbad bekend gemaakt. Voor de zwemles hoeft u dit seizoen geen e-ticket te reserveren. U kunt op uw vertoon van uw abonnement toegang verkrijgen tot het zwembad. Eén ouder of begeleider mag meekomen naar het zwembad.

Voorafgaand aan de 1e zwemles koopt u bij de kassa van het Bosbad een leskaart (een “knipkaart”). De prijzen van de leskaarten zijn dit seizoen als volgt:

Tarieven leskaarten 
Zwemles A en B (10x 30 minuten)€ 40,00
Zwemles C en zwemvaardigheid (5x 45 minuten)€ 30,00
  
Diploma zwemmen€ 15,00

Voor vragen over de zwemlessen kunt u ons mailen (of het contactformulier op onze site invullen) of u kunt tijdens de openingstijden telefonisch contact opnemen met ons Bosbad.

Aquajogging

Helaas mogen we vooralsnog (gelet op de regels omtrent corona) geen aquajogging lessen geven. Zodra dit weer mogelijk is, worden deze lessen weer opgepakt. De aquajogging lessen zijn voor volwassenen en worden op de maandagavond gegeven.

Centrum Veilige Sport Nederland

Als gevolg van landelijke wet- en regelgeving zijn wij verplicht om het telefoonnummer van de organisatie Centrum Veilige Sport Nederland (CVSN) te vermelden. Hier kunt u terecht als er sprake is van ongewenste intimiteiten tijdens de zwemlessen.

Contactgegevens:
Telefoonnummer Centrum Veilige Sport Nederland: 0900-2025590.
Website: www.centrumveiligesport.nl.