Openingstijden seizoen 2020

Openingsdatum

Bosbad Zwinderen is vanaf dinsdag 2 juni geopend! Tot welke datum we open blijven, staat nog niet vast. Dit hangt mede af van het kabinetsbeleid inzake de corona maatregelen (worden de maatregelen in een later stadium versoepeld of misschien weer verder aangescherpt?).

Zwemblokken

Dit seizoen gaat alles anders dan normaal. Wij werken dit seizoen niet met abonnementen. Voor elk bezoek aan ons Bosbad moet een ieder via internet een ticket reserveren, die voor een gekozen zwemblok geldig is. Een e-ticket voor een zwemblok kost € 2,50 (tarief vanaf 4 juli). Kinderen tot     3 jaar krijgen gratis toegang (met een gratis e-ticket).

Voor het ticketsysteem is gekozen, omdat wij op basis van het “Protocol Verantwoord Zwemmen”, maar een beperkt aantal mensen toegang mogen verlenen (gelet op het houden van 1,5 meter afstand ten opzichte van elkaar). Door het uitgeven van een beperkt aantal tickets (per zwemblok) kunnen we voorkomen dat het té druk wordt in het zwembad en de veiligheid niet meer gewaarborgd kan worden.

Per 1 juli zijn de regels die gelden op basis van het “Protocol Verantwoord Zwemmen” aanzienlijk versoepeld, onder andere de afstandsregels, zie http://bosbad-zwinderen.nl/protocol/  In het protocol is ook vastgelegd dat het aantal bezoekers gerelateerd dient te worden aan ‘hetgeen op de locatie verantwoord is binnen de gestelde afstandsregels’. Gelet op de grootte van ons zwembadterrein (baden en grote ligweide), denken wij dat het heel goed mogelijk is maximaal     400 bezoekers (per zwemblok) toe te laten.

Zwemblokken in de vakantieperiode

In de vakantieperiode (van 4 juli t/m 16 augustus) hanteren wij ruimere zwemblokken dan in het voor- en naseizoen. In het voorseizoen hadden de zwemblokken een duur van maximaal 2 uur. In de vakantieperiode hanteren wij zwemblokken van 3 tot 3,5 uur. De prijs voor een e-ticket is per     4 juli verlaagd naar € 2,50 (was € 3,00). Op deze manier willen wij onze trouwe bezoekers enigszins tegemoet komen.

De tijden van de zwemblokken zijn als volgt:

Op donderdag bijvoorbeeld hebben wij drie zwemblokken (zie bovenstaande tabel). Het eerste zwemblok is ’s morgens van 8.00 uur tot 11.30 uur. Het tweede zwemblok is ’s middags van     12.00 uur tot 15.30 uur en het derde zwemblok is van 16.00 uur tot 19.30 uur ’s avonds. Alle drie de zwemblokken hebben een duur van 3,5 uur. In het weekend zijn de zwemblokken voor recreatief zwemmen 3 uur lang (voor tijden: zie tabel). Na de zwemblokken dienen de zwemmers het bad en het terrein te verlaten. De zwemblokken die gereserveerd zijn voor de zwemlessen, zijn alleen toegankelijk voor de kinderen die zwemles volgen en hun ouder/begeleider.