Zwemlessen

In Bosbad Zwinderen wordt zwemles gegeven voor het A, B en C-diploma en voor zwemvaardigheid. De zwemlessen worden gegeven door gediplomeerd badpersoneel. Wij beschikken als zwembad zelf over de Licentie Nationale Zwemdiploma’s van de Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ).  Per zwemseizoen kan er 2x worden afgezwommen (halverwege en aan het eind van het seizoen). 

Lestijden

Zwemlessen voor diploma A en B worden twee keer per week gegeven (2x 30 minuten). Zwemlessen voor diploma C en zwemvaardigheid zijn een keer per week (les van 45 minuten).

De zwemlessen worden gegeven op woensdagmiddag tussen 17.00 uur en 19.00 uur en op zaterdagochtend tussen 9.00 uur en 11.00 uur. In het hoogseizoen (in de zomervakantie) worden de woensdaglessen verplaatst naar de ochtend tussen 9.00 uur en 11.00 uur. De zwemlessen voor diploma C zijn op woensdag. Zwemvaardigheid wordt gegeven op de zaterdagochtend. Op de dagdelen dat er zwemles wordt gegeven zijn beide baden gesloten voor recreatieve zwemmers. 

Voorwaarden voor het volgen van zwemlessen

Voor het volgen van zwemlessen hanteren wij de volgende twee voorwaarden:

  1. Uw kind is geboren vóór 1 januari 2020;
  2. Zwemlessen kunnen alleen worden gevolgd in combinatie met de aankoop van een gezinsabonnement.

Tarieven en aanmelden

Zwemlessen kunnen alleen worden gevolgd in combinatie met de aanschaf van een gezinsabonnement. Daarnaast koopt u, voorafgaand aan de 1e zwemles, bij de kassa van het bosbad een leskaart (een “knipkaart”).

De tarieven van de leskaarten zijn als volgt:

Soort lesPrijs
Zwemles A en B
(10x les van 30 minuten)
€ 50,-
Zwemles C en zwemvaardigheid (5x les van 45 minuten)€ 37,50
Diplomazwemmen€ 15,-

Het is ook mogelijk bij de kassa een kaartje te kopen voor één les. 

 

Leskaarten van het seizoen 2023 zijn in het seizoen 2024 ook nog geldig. Deze kunt u dit seizoen dus ook nog gebruiken voor zwemles. Het is niet mogelijk een leskaart uit het seizoen 2023 retour te doen voor geld. 

U kunt uw kind aanmelden voor zwemles door het invullen en inleveren van onderstaand aanmeldformulier. Dit formulier kunt u hierna downloaden als pdf bestand of als excel bestand:

Het ingevulde formulier mailt u vervolgens naar personeel@bosbad-zwinderen.nl of levert u in tijdens de voorverkoop abonnementen op zaterdag 20 april 2024. 
Nadat u uw kind heeft aangemeld voor zwemles, wordt uw kind ingedeeld in een groep. Vooralsnog gaan wij ervan uit dat ieder kind kan deelnemen aan de zwemlessen, maar dit is natuurlijk afhankelijk van het aantal aanmeldingen. De groepsindeling (en het tijdstip van de zwemles) wordt in de openingsweek van ons bosbad bekend gemaakt. De eerste zwemlessen starten op woensdag 8 mei. 

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, neem dan contact op met badjuf Wendy door te mailen naar personeel@bosbad-zwinderen.nl. Badjuf Wendy is ook aanwezig tijdens de voorverkoop abonnementen op 20 april aanstaande.

Aqualessen

Dit seizoen geven we ook weer zeemeerminzwemmen en aquajogging!

Zeemeerminzwemmen wordt 1x in de week gegeven (les van 30 minuten) en is op zaterdagochtend. Aquajogging is voor volwassenen en wordt wekelijks gegeven op maandagavond tussen 19.30 uur en 20.15 uur (na openingstijd). 

Ook voor deze lessen geldt dat een leskaart geen toegangskaart is. De lessen kunnen alleen worden gevolgd in combinatie met de aanschaf van een gezinsabonnement of persoonlijk abonnement. 

Wil uw kind meedoen met zeemeerminzwemmen of wilt u meedoen met aquajogging? Vul dan het aanmeldformulier voor zwemles in en lever dit bij ons in tijdens de voorverkoop abonnementen op zaterdag 20 april. U kunt het formulier ook alvast mailen naar personeel@bosbad-zwinderen.nl.

Centrum Veilige Sport Nederland

Als gevolg van landelijke wet- en regelgeving zijn wij verplicht om het telefoonnummer van de organisatie Centrum Veilige Sport Nederland (CVSN) te vermelden. Hier kunt u terecht als er sprake is van ongewenste intimiteiten tijdens de zwemlessen.

Contactgegevens:
Telefoonnummer Centrum Veilige Sport Nederland: 0900-2025590.
Website: www.centrumveiligesport.nl.